דיור מוגן – מגורי איכות לגיל הזהב

בגיל השלישי עולה ההתלבטות לגבי המשך מגורי הקשיש בביתו או מעבר למסגרת בה הוא יקבל את כל העזרה והשירותים להם הוא זקוק. אחד הקשיים בהחלטה לגבי עזיבת הבית למסגרת המיועדת לקשישים הוא החשש של הקשישים מפני אובדן הפרטיות והעצמאות עם המעבר אל המסגרת החדשה. מסגרות דיור מוגן נועדו בדיוק לצורך הזה. הן מהוות שילוב בין מסגרת בטוחה המספקת לקשיש את כל השירותים, לבין הבטחה לפרטיות ועצמאות מרביות.

מה זה דיור מוגן?

דיור מוגן זו מסגרת דיור המיועדת לקשישים. במסגרת זו גרים הקשישים ביחידות דיור נפרדות ופרטיות. כל יחידת דיור היא בעצם דירה פרטית קטנה. דיור מוגן זו מסגרת המיועדת במקור לקשישים עצמאיים בתפקודם. כלומר, קשישים שאינם זקוקים לעזרה בביצוע הפעולות היום יומיות הבסיסיות כגון: הליכה, אכילה, הלבשה, שליטה בסוגרים, רחצה, ועוד.

עם זאת בשנים האחרונות החלו מסגרות הדיור המוגן לפתוח גם מחלקות המיועדות לקשישים שחלה התדרדרות בתפקודם, וכיום קיימים בתי דיור מוגן הכוללים מחלקה לדיור תומך, שם מקבלים הדיירים שירותי סיעוד, וישנן אף מסגרות של דיור מוגן עם מחלקה סיעודית.

במסגרת הדיור המוגן מקבלים הדיירים שירותים שונים כגון: שירותי בידור, העשרה וחברה, פיקוח רפואי, שירותי ניקיון, כביסה ובישול, ועוד. יחד עם זאת יכולים הדיירים להמשיך ולנהל אורח חיים עצמאי, ולהתנהל כרצונם.

מסגרות אלה הן לרוב מסגרות פרטיות ויקרות. ככאלה, הן מספקות שירותים כגון: בריכת שחיה, חדר כושר, לובי מפואר, שירותי שמירה, טיולים ופעילויות מיוחדות ועוד.

בנוסף, כולל הצוות הטיפולי בדיור המוגן צוות רב-מקצועי. בין אנשי המקצוע במסגרות אלה נמצאים: רופא, אחיות, מטפלות סיעודיות, פסיכולוגים ועובדים סוציאליים, מומחים מתחומים פרה-רפואיים וכן אנשי חינוך המתמחים בגיל השלישי.

דיירים בדיור מוגן אשר חלה הרעה ביכולת התפקוד שלהם יכולים להיעזר בשירותים הבאים: במחלקות לקשישים עצמאיים נחשבים הקשישים כאילו הם גרים בדיור עצמאי, ולכן הם זכאים במסגרת חוק סיעוד לעזרת מטפלת סיעודית. במידה והמגורים הם במסגרת דיור מוגן המציעה מחלקות תומכות וסיעודיות, יוכל קשיש שחלה החמרה במצב תפקודו לקבל עזרה מצוות מחלקה זו ללא הצורך לשנות את סביבת המגורים שלו.

איך מוצאים דיור מוגן?

בישראל קיימים עשרות בתי דיור מוגן אשר מרביתם שייכים לאחת מהרשתות הגדולות – משען, עד 120, בית בכפר, בית בלב, רשת עזריאלי ועוד. לכל בית מאפיינים שונים המגדירים את המחירים. לאיתור ולחיפוש כל בתי הדיור המוגן בישראל ניתן להיעזר באתר 102.co.il אשר מכיל מידע מפורט על כל הבתים או להעזר בצוות היעוץ של אתר ההורים שלי המתמחים בהתאמת בית דיור מוגן בהתאם לתקציב והדרישות.

מימון דיור מוגן

דיור מוגן הוא לרוב מסגרת פרטית. חוק הסיעוד אינו מאשר מימון של המדינה למסגרת של דיור מוגן. לפיכך על דיירי מסגרות אלה לממן את המסגרת בכוחות עצמם. ישנן כמה אפשרויות מימון למסגרות אלה:

  • מסלול פיקדון: המשפחה משלמת סכום פיקדון גבוה עם כניסת הקשיש לבית האבות. מסכום הפיקדון מנוכה מדי חודש לטובת בית האבות אחוז של כ 2.5%. המסגרת יכולה לנכות עד 30% מגובה הפיקדון. השאר יוחזר לבני משפחת הקשיש לאחר עזיבת בית האבות או פטירת הקשיש. בנוסף לפיקדון, על הקשיש לשלם תשלום חודשי עבור המגורים.
  • דמי כניסה: סכום חד פעמי אותו יש לשלם בכניסה + תשלום חודשי קבוע.
  • תשלום חודשי ללא דמי כניסה או פיקדון: מסלול זה חל בדרך כלל בעיקר על מחלקות סיעודיות.

מחירי הדיור המוגן הם לרוב יקרים יותר ממחירי בתי אבות. בנוסף, כאמור, בתי דיור מוגן אינם ממומנים או מסבסדים על ידי המדינה. המחירים משתנים ממסגרת אחת לאחרת, לפי האזור בו ממוקמת המסגרת, לפי גודל הדירות ומבחר השירותים שהמקום מעניק לדייריו.

מחירים לדוגמה

באזור הצפון יכול מחיר הפיקדון להיות בסביבות 120,000 דולר והתשלום החודשי בין 1000-2000 דולר לחודש לערך. באזור המרכז המבוקש יכול מחיר הפיקדון להיות בסביבות 150,000 דולר לערך, והתשלום החודשי בין 1500-2500 דולר לחודש. אזור הדרום לרוב זול יותר.

באנר דיור מוגן

אולי יעניין אותך לקרוא גם:

פטרת בציפורניים בגיל הזהב- תסמינים, אבחון, טיפול

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715443

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר